tisdag 1 oktober 2013

En till tröja

Så var då Wilmas vardagströja och mössa färdiga.

Tröjan är stickad efter ett mönster i en novita tidning. Garnet är Kaiku och den är stickad uppifrån och ner.

Mössan är i 7. Bröder.

 

4 kommentarer:

  1. Följer du något mönster till dina tröjor, eller "stickar du bara"? ;) Jättefina! Mössan var också fin!

    SvaraRadera
  2. Jo, jag stickar oftast med nåt typ av mönster. Glömmer ofta att berätta för bloggen är int så värst intressant , eller jag orkar int sätta tid på den. Har den kanske mer som en liten dokumentation över vad jag gör..fas jag int sätter int allt. Nåja , knepigt det där :) just den här tröjan fanns i novitas tidning höst 2012 tror jag. Sen har jag några favorit mönster på drops design som jag stickar i olika varianter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej. Blev bara så intresserad då du skrev att du oftast stickar hela tröjan i ett. :) Jag har faktiskt aldrig testat att göra så, tänker att det ska vara jättesvårt. Men det vore ju onekligen skönt att slippa alla sömmarna! :) Därför frågar jag. Tänkte att du kanske har något basmönster du kunde rekommendera, eller om du bara stickar "ur hovo". :) Måste kolla Novita höst tidningen.

      Radera
  3. Blir galen på sömmarna. Så ibland stickar jag uppifrån o ner och ibland andra vägen. Finns t ex barn tröja med pippi ränder på drops som är uppifråno ner. Stickar jag uppifrån så är ärmarna redan på tröjan så att säga , jag bara sätter maskorna på en tråd , andra vägen så stickar jag ärmarna o sätter in på rundstickan och sen oket. Lätt som en plätt! :)

    SvaraRadera